Mainos
Mainos

Kuolemantapaus kuohuttaa Kolumbiassa – ”Suomen poliisi kidutti poikaani”

Kolumbialaisen nuorukaisen kuolema Helsingissä on noussut jälleen otsikoihin Kolumbian mediassa.

26-vuotias Sergio Becerra kuoli poliisiputkassa Helsingissä viime kesäkuussa. Poliisin mukaan kyseessä oli itsemurha. Becerran vanhemmat puolestaan väittävät, että heidän poikaansa olisi kidutettu.

El Tiempo -lehti kertasi eilen viime kesän tapahtumia. Lehti kirjoittaa, kuinka Suomeen sirkuskouluun opiskelemaan tullut Sergio löydettiin putkasta kuolleena ”epäselvissä olosuhteissa.”

Sergion isä, Rafael Becerra kertoo, että hänen poikansa pidätettiin juhlista, joissa oli tullut sanaharkkaa. Paikalle kutsuttu poliisi oli pidättänyt kolumbialaisen, koska tällä ei ollut mukanaan henkilöpapereita. Isä kuitenkin vakuuttaa, että hänen pojallaan oli asianmukaiset paperit opiskelua varten Suomessa.

Rafael Becerra ei usko Suomen viranomaisten ilmoitukseen, jonka mukaan hänen poikansa teki itsemurhan.

– Häntä kidutettiin. Suomalaisviranomaisten mukaan hän teki itsemurhan kenkiensä naruilla. En usko sitä. Poikani ei vaikuttanut masentuneelta - päinvastoin: hän halusi mennä elämässään eteenpäin, sanoo murtunut isä.

”Suomessa muukalaisvihaa latinalaisamerikkalaisia vastaan”

Sergio Becerran vanhemmat ovat arvioineet useissa lehtihaastatteluissa, että Suomessa vallitseva muukalaisviha olisi heidän poikansa kuoleman taustalla.

Isä Rafael kertoo lukeneensa lehdistä sekä kuulleensa ystäviltään, että Suomessa latinalaisamerikkalaisiin henkilöihin kohdistuu poikkeuksellisen paljon muukalaisvastaisuutta.

Puolitoista viikkoa sitten Sergio Becerran isä järjesti Suomen suurlähetystön edustalla Bogotassa mielenilmauksen, jossa hän vaatii tarkkaa selvitystä Sergion kuolemaan johtaneista tapahtumista. 

Kolumbian tiedotusvälineissä Sergio Becerran kuolemaa on verrattu kuuluisaan ”Colmenaresin tapaukseen”.

Vuoden 2010 lokuussa 20-vuotias opiskelija Luis Andres Colmenares löydettiin kuolleena puistosta Bogotasta. Nuorukaisen kuolemaa pidettiin itsemurhana, mutta pojan vanhemmat eivät uskoneet tähän.  Ruumiista löydettiinkin oikeustieteellisissä tutkimuksissa väkivallan merkkejä.

Tapausta on käsitelty useita vuosia eri oikeusasteissa ja prosessi on yhä kesken. Kolumbia lehdistö kutsuu juttua nimellä tapaus Colmenares (caso Colmenares.) 

Lähteet: El Tiempo, Pulzo, el Espectador

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme