Mainos
Mainos

Kuolemat kaksinkertaistuneet Moskovassa

Kuolleisuus Moskovassa on kaksinkertaistunut metsäpalojen ja helteiden takia. Venäjän pääkaupunki kärvistelee pahimmassa kuumuusaallossa tuhanteen vuoteen.

- Normaalisti Moskovassa kuolee päivittäin 360-380 ihmistä. Nyt kuolleisuus on noin 700 päivittäin, toteaa kaupungin terveysviraston johtaja Andrei Seltsovsky.

Ruumishuoneissa alkaa olla tilan puute - 1 500 paikasta jo 1300 on käytössä, kertoo uutistoimisto RIA Novosti Seltsovskyn sanoneen.

Venäjän ilmailulaitoksen tiedottajan mukaan yli 104 000 ihmistä lensi pois Moskovasta eilen, vuosi sitten samana päivänä luku oli 70 000.

Kansallinen media syyttää viranomaisia ympäristökatastrofin vaikutuksien ja savusta johtuvien kuolemien ja sairauksien peittelystä.

Nimettömänä pysyttelevän ambulanssilääkärin mukaan heitä on kielletty viemästä ihmisiä sairaalaan muutoin kuin aivan äärimmäisissä tapauksissa.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme