Mainos
Mainos

Kuoliko Ranskan iskujen pääsuunnittelija piirityksessä vai ei?

Ranskassa ollaan yhä epävarmoja siitä, onko Pariisin perjantaisten terrorismi-iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty belgialainen Abdelhamid Abaaoud yhä elossa.

The Guardian -lehden mukaan eilisessä Pohjois-Pariisin Sain Denisin piirityksessä pidätettyjen joukossa ei ole Abdelhamid Abaaoudia tai toista kuumeisesti etsittyä terroristiepäilyä Salah Abdeslamia. Piirityksessä kuoli kaksi ihmistä, joista naisen uskotaan olleen Abouudin serkku, Hasna Aitboulahcen. Hän räjäytti itsensä piirityksen alun jälkeen.

Toinen kuolleista, mies, on yhä tunnistamatta, koska tämän ruumis silvoutui pahoin ammuskelussa ja eri räjähdyksissä. Medialähteet kertoivat jo eilen, että kuollut mies olisi ollut kuumeisesti etsitty Abdelhamid Abaaoud, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tätä. The Guardianin mukaan viranomaiset eivät vielä tiedä vastausta, koska ruumiin tunnistaminen venyy.

Ranskan syyttäjä Francois Molin on sanonut, että tunnistaminen on vienyt kauemmin kuin on odotettu. The Washington Post -lehti viittaa eurooppalaisiin diplomaattilähteisiinsä, joiden mukaan kuollut olisi kuitenkin Abaaoud. Ranskan viranomaiset eivät tätä ole kommentoineet.

Piirityksen aikana ammuttiin yli 5000 ammusta ja räjäytettiin yli 20 käsikranaattia. 

Eilinen piiritystilanne Sain Denisin kaupunginosassa kesti lähes seitsemän tuntia. Viranomaisten tutkintatieto oli johdattanut poliisin kyseiseen asuntoon perjantaisten terrori-iskujen jälkeen. Viranomaiset kertoivat piirityksen jälkeen, että asunnossa suunniteltiin uutta terrori-iskua.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme