Mainos
Mainos

Kuolleesta venäläisestä dopingpomosta uusia tietoja – aikoi kirjoittaa paljastuskirjan

Venäjällä äkillisesti kuolleen entisen dopingpomon Nikita Kamajevin taustoista ja aikeista on paljastunut uusia asioita. 

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Kamajev ilmoitti kymmenen viikkoa ennen kuolemaansa kirjoittavansa paljastuskirjan dopingin käytöstä Venäjällä. Hän lähestyi kirja-ajatuksella Sunday Times –lehteä. Hän kertoi kirjansa paljastavan Venäjän salaisen suunnitelman urheilutulosten parantamisesta dopingaineilla.

Näin Kamajev kuvaili aikeitaan lehdelle lähettämässään sähköpostissa.

– Haluan kirjoittaa kirjan, joka on tositarina urheilulääketieteestä ja dopingista Venäjällä vuodesta 1987 lähtien, jolloin työskentelin tutkijana salaisessa laboratoriossa Neuvostoliiton urheilulääketieteen instituutissa.

Kamajev kertoi lehdelle, että hänellä on hallussaan tietoja, joita ei ole koskaan aiemmin julkistettu.

52-vuotiaan Kamajevin kuolemasta uutisoitiin viime viikolla. Tass-uutistoimiston mukaan hän kuoli äkilliseen sydänkohtaukseen.

Kamajev johti Venäjän antidopingtoimisto Rusadaa joulukuuhun asti. Hän erosi tehtävästään sen jälkeen, kun Maailman antidopingneuvosto Wada julkisti tutkimusraportit Venäjän dopingkulttuurista. Wadan mukaan dopingin käyttö on ollut Venäjän yleisurheilussa systemaattista ja laajamittaista. Sen käytön peittelyssä on ollut mukana Venäjän valtiojohtoa. 

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on määrännyt Venäjän toistaiseksi toimintakieltoon kansainvälisissä kilpailuissa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme