Mainos
Mainos

Kuolleiden etsintä jatkuu Irkutskissa

Irkutskin lauantaisen lentoturman raivaustyöt jatkuivat sunnuntaina hyisissä oloissa. Pelastusmiehistöt löysivät tuhoutuneen kerrostalon hiiltyneistä raunioista liki 50 ihmisen ruumiit.

Raivaustöitä vaikeutti kova pakkanen: elohopea putosi ajoittain -25 asteeseen. Jopa sadan ihmisen pelätään kuolleen, kun Venäjän ilmavoimien rahtikone putosi ja törmäsi kerrostaloon pian nousun jälkeen.
Venäjän hätätilaministeri Sergei Shoigu arvioi sunnuntaina, että menehtyneitä on mahdollisesti yli 60, mutta toisten viranomaisten mukaan kuolleita on todennäköisesti 80-100.

Antonov 124 -tyyppisen koneen mustat laatikot on löydetty ja toimitettu tutkittaviksi Moskovaan. Venäjä on myös keskeyttänyt toistaiseksi rahtilennot ilmavoimien Antonov-koneilla. Kaksi turmakoneen moottoreista sammui tuntemattomasta syystä puolisen minuuttia lähdön jälkeen.

Kone törmäsi pudotessaan kerrostaloon, joka tuhoutui täysin, ja useita muita rakennuksia syttyi palamaan. Yksi näistä oli orpokoti, jonka pienistä asukeista kaksi kuoli.
Sadat pelastajat etsivät yhä lauantaina eloonjääneitä raunioista, mutta heitä ei enää uskottu löytyvän mm. kireän pakkasen takia. Pelastustöitä hankaloittivat jäätyneen sammutusveden lisäksi savu ja tuhka.

Tsheornomyrdin vieraili

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin vieraili sunnuntaina onnettomuuspaikalla 650000 asukkaan Irkutskissa ja lupasi, että hallitus rakentaa uuden orpokodin tuhoutuneen tilalle sekä myös uusia huoneistoja. Tshernomyrdin johtaa onnettomuuden tutkintaa. Lentoturma oli jo toinen Irkutskissa neljän vuoden kuluessa. Tammikuussa 1994 kaikkiaan 125 ihmistä kuoli Tupolev Tu-154 -koneen maahansyöksyssä.

Lauantaina pudonnut Antonov-kone on maailman suurimpia rahtikoneita. Se on lähes 70 metriä pitkä ja sen siipien väli on yli 73 metriä eli suurempi kuin jumbojetillä. Turmakoneen lastina oli kaksi Suhoi-hävittäjää, jotka olivat matkalla Vietnamiin.
(STT-Reuters-AFP-DPA)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme