Mainos
Mainos

Kuolleita jo yli 20 – Ukrainan presidentti syyttää oppositiota

Ukrainassa presidentti Viktor Janukovitsh on antanut lausunnon, jossa hän syyttää maan oppositiota viimeaikaisista väkivaltaisuuksista Kiovassa.

Lausunnossaan Janukovitsh kehotti oppositiojohtajia ottamaan etäisyyttä ryhmiin, joita hän kutsui radikaaleiksi. Muussa tapauksessa keskustelut opposition kanssa käydään "eri sävyyn".

Janukovitsh totesi, että jotkut opposition jäsenet ylittivät rajan, kun he kehottivat kannattajiaan tuomaan Kiovan keskustaan aseita. Janukovitsh kutsui näitä ihmisiä rikollisiksi, jotka joutuvat vastaamaan teoistaan oikeudessa.

Oppositiojohtaja Vitali Klitshko kertoi jo aiemmin yöllä neuvottelujen presidentin kanssa kariutuneen.

Eri lähteiden mukaan eilen alkaneissa väkivaltaisuuksissa Ukrainassa on kuollut 18-22 ihmistä. Kuolleista ainakin seitsemän on poliiseja. Loukkaantuneita on satoja.

Kiovan keskustassa Itsenäisyysaukiolla poliisien ja mielenosoittajien yhteenotto jatkuu. Opposition päämajanaan käyttämä monikerroksinen rakennus aukion laidalla syttyi yöllä palamaan.

Protestit ovat kiihtyneet yön aikana myös Kiovan ulkopuolella Ukrainan länsiosissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme