Mainos
Mainos

Kuolonuhrien määrä Egyptissä kasvaa

Egyptissä lähes 30 ihmistä on saanut surmansa syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin kannattajien ja vastustajien yhteenotoissa eri puolilla maata. Maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Aleksandriassa on kuollut yli kymmenen ihmistä ja pääkaupungissa Kairossa ainakin kuuden ihmisen on kerrottu kuolleen.

Islamistiryhmät Muslimiveljeskunnan johdolla ovat ilmoittaneet jatkavansa Mursia tukevia mielenosoituksiaan tänään.

Egyptin armeija on ilmoittanut puuttuvansa kahakointiin. Armeijan edustajan mukaan armeija ei ole kenenkään puolella, vaan tarkoitus on saada yhteenotot loppumaan.

Lisäksi Pohjois-Siinailla viisi poliisia on ammuttu. Toistaiseksi on epäselvää, liittyvätkö tapaukset Mursin syrjäyttämiseen.

Armeija syrjäytti Mursin keskiviikkona ja ryhtyi pidättämään Muslimiveljeskunnan jäseniä. Myös veljeskunnan keskeinen hahmo Khairat el-Shater on pidätetty. Monet ovat pitäneet el-Shateria vaikutusvaltaisimpana poliitikkona syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin takana.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme