Mainos
Mainos

Kurdisissien iskut kiihtyvät

Kurdisissit ovat kiihdyttäneet hyökkäyksiään Turkissa sen jälkeen kun kurdijohtaja Abdullah Öcalanin kuolemantuomio julistettiin.

Neljä ihmistä kuoli ja viisi haavoittui kurdikapinallisten kahvilaan tekemässä hyökkäyksessä ja sitä seuranneessa laukaustenvaihdossa Elazigissa Itä-Turkissa myöhään eilisiltana. Kaksi kahvilaan hyökännyttä sissiä sai surmansa laukaustenvaihdossa.
Samana päivänä kapinalliset ampuivat kahta poliisia Vanin kaupungissa Itä-Turkissa. Toinen poliiseista kuoli. Turkin pääkaupungissa Istanbulissa räjähti kahvilassa pommi, joka haavoitti neljää ihmistä. Pommin asettajasta ei ole varmuutta.

Kapinallisten kerrotaan myös hyökkäilleen vuoristoseuduilla Turkin joukkojen kimppuun sekä raketein että perinteisin asein. Turkin viranomaiset kertoivat perjantaina surmanneensa 18 sissiä Hakkarin vuoristomaakunnassa. Istanbulissa on viranomaisten mukaan pidätetty 10 ihmistä epäiltynä pommi-iskujen valmistelusta.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme