Mainos
Mainos

Kurja sää vaikeuttaa Etiopian tulvauhrien auttamista

Lähes 400 ihmistä on saanut surmansa sen jälkeen, kun Omojoki tulvi yli äyräidensä puolitoista viikkoa sitten. EU on lähettänyt surunvalittelunsa Etiopian hallitukselle tuhoisien tulvien johdosta.

Edelleen jatkuvat rankkasateet ovat tehneet Etiopian tulvauhrien auttamisesta erittäin vaikeaa.

Viranomaiset kertoivat eilen, että tulvien kuolonuhrien määrä uhkaa kasvaa edelleen, koska ruoka-avun, veden, lääkkeiden ja tilapäissuojien toimittaminen alueelle on viivästynyt pahasti huonon sään takia. Tiet ovat monin paikoin niin huonossa kunnossa, että avustuskuljetukset eivät pääse perille.

Ainakin yli 360 ihmistä on saanut surmansa sen jälkeen, kun Omojoki tulvi yli äyräidensä reilu viikko sitten. Noin 10 000 ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan.

EU lähettänyt surunvalittelut

EU:n puheenjohtajamaa Suomi on lähettänyt EU:lta syvät surunvalittelunsa Etiopian hallitukselle ja kansalle tulvien johdosta.

EU on pahoillaan siitä, että tulvissa on kuollut useita satoja ihmisiä ja satoja on yhä kateissa, kymmeniä tuhansia on joutunut siirtymään kodeistaan. Unioni on syvästi huolestunut tulvien vaikutuksista, sillä ilman suojaa ja ruokaa jäänyttä väestöä uhkaa nyt myös akuutti ripuli ja muut vakavat taudit.

EU sanoo surunvalittelussaan, että unioni on valmis auttamaan Etiopiaa toipumaan tulvien aiheuttamasta humanitaarisesta kriisistä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme