Mainos
Mainos

Kurskin nostajat vaihtuvat

Venäläiset ovat vaihtaneet ydinsukellusvene Kurskin nostamiseen osallistuvia yhteistyökumppaneita. Asiasta ilmoitti varapääministeri Ilja Klebanov tänään. Hän ei kertonut, mitkä ulkomaiset yhtiöt osallistuvat nosto-operaatioon.

Yhteistyökumppaneiksi aiemmin ilmoitetut hollantilainen ja yhdysvaltalais-norjalainen yritys eivät operaatioon osallistu. Niiden mukaan Kurskin nostaminen jo tänä vuonna olisi liian vaarallista. Nostosopimus uusien yhteistyökumppaneiden kanssa allekirjoitetaan vielä tänään. Kurskin nostaminen aloitetaan heinäkuussa, ja operaatio on määrä saada päätökseen syyskuun loppupuolella.

Kommersant-lehden mukaan uusi yhteistyökumppani olisi hollantilainen Mamont-yhtiö, jolla ei ole kokemusta vastaavista nosto-operaatioista. Kommersantin mukaan Mamont sai urakan, koska se suostui aloittamaan työn halvemmalla ja ilman etukäteismaksua.

Sukellusveneen nostamisen yli sadan metrin syvyydestä on aiemmin arvioitu maksavan yli 500 miljoonaa markkaa. Kommersant arvioi, että uusi sopimushinta on runsaat 330 miljoonaa markkaa. Venäläisten lehtitietojen mukaan rahapula on hidastanut työn aloittamista. Jotkut ovat esittäneet myös epäilyjä mahdollisista ydinvuodoista hylyssä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme