Mainos
Mainos

Kurskin uhreille järjestettiin muistotilaisuus

Elokuussa Barentsinmereen uponneen ydinsukellusvene Kurskin uhrien omaiset osallistuivat tänään muistotilaisuuteen Severomorskin kaupungissa Venäjällä. Lähes kaikki kaupungin asukkaat olivat myös paikalla.

-En usko, että Venäjällä on yhtään ihmistä, joka ei kärsi tästä tragediasta kuin omastaan, puolustusministeri Igor Sergejev sanoi 118 menehtyneen sureville perheille tilaisuudessa.

-He tekivät velvollisuutensa loppuun asti. Tämä on korvaamaton menetys asevoimille, Sergejev sanoi miehistöstä.

Neljä aluksesta nostettua uhria kuljetettiin arkuissa lumen peittämälle Urheuden aukiolle. Heistä vain yksi on tunnistettu. Varapääministeri Ilja Klebanovin mukaan onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä, mutta se aiotaan selvittää.

Lisää ruumiita saatiin ylös

Samaan aikaan sukeltajat olivat jälleen nostaneet useita uhrien ruumiita Kurskista, laivasto kertoi. Pohjoisen laivaston edustajan Igor Babenkon mukaan ruumiit nostettiin aluksen takaosassa sijaitsevasta 9. osastosta.

Tieto kantautui myös muistotilaisuuteen ja liikutti paikalla olleita omaisia. Tarkempia tietoja tilanteesta Kurskin hylyllä ei tänään ollut. Uhrien perheet olivat pelänneet, että aiemmin nostettuja ruumiita ei myrskyn vuoksi ehdittäisi kuljettaa tilaisuuteen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei pystynyt osallistumaan juhlallisuuksiin, sillä hän matkusti tänään Pariisiin osallistuakseen EU:n ja Venäjän väliseen huippukokoukseen. Putin oli ankaran kritiikin kohteena onnettomuuden jälkeen. Omaisten ja joukkoviestimien mielestä Putin ja muut viranomaiset peittelivät tietoa katastrofista ja viivyttelivät kansainvälisen avun pyytämisessä liian kauan.

Kritiikki nousi uudestaan esiin viime viikolla, kun yhden miehistön jäsenen taskusta löydetty viesti paljasti useiden ihmisten olleen hengissä vielä Kurskia vavisuttaneiden räjähdysten jälkeen. Viranomaiset olivat väittäneet koko miehistön menehtyneen heti.
(STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot