Mainos
Mainos

Kuuba kärsii kuivuudesta

Kuuba kärsii ennätysmäisestä kuivuudesta. Juomavesi uhkaa loppua jo muutamassa viikossa, kertoi saksalainen avustusjärjestö Welthungerhilfe tänään.

Maataloustuotanto on järjestön mukaan jo laskenut jyrkästi vesipulan vuoksi. Tilanne on erityisen vaikea saarivaltion itäosissa. Esimerkiksi 250 000 asukkaan kaupungissa Holguinissa juomavettä riittää enää vajaaksi kuukaudeksi tiukasta säännöstelystä huolimatta. Puoli miljoonaa ihmistä on jo täysin riippuvaisia säiliöautoilla tuodusta juomavedestä.

Sokeriruokosadot ovat pienentyneet huomattavasti ja myös vihannesten, hedelmien ja viljan tuotanto on supistunut. Jo ennestäänkin alhainen maidon- ja naudanlihantuotanto on niin ikään laskenut tuntuvasti.

Kuuban hallitus on myöntänyt useita miljoonia dollareita polttoaineen ja elintarvikkeiden hankintaan. Suuresta ulkomaanvelasta kärsivä maa ei kuitenkaan selviä tilanteesta ilman ulkopuolista apua, saksalainen avustusjärjestö arvioi.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme