Mainos
Mainos

Kuubalaiset huolissaan Castrosta

Fidel Castrosta on nähty hänen sairastumisensa jälkeen vain valokuvia ja videopätkiä. Kuubalaiset uskovat, että virallinen hiljaisuus Castron terveydentilasta valmistelee maata hänen kuolemaansa.

Kuubalaiset alkavat olla entistä vakuuttuneempia siitä, että he eivät enää koskaan näe elossa johtajaansa Fidel Castroa. Castro ei ole esiintynyt julkisesti sen jälkeen, kun hän joutui leikkaukseen ja antoi tilapäisesti vallan veljelleen Raulille heinäkuun lopulla.

Kuubalaisille ei ole kerrottu, mikä 80-vuotiasta Castroa vaivaa ja missä hän on.

- Televisiossa häntä tuskin mainitaan ja mikäli mainitaan, hänestä puhutaan ikään kuin hän olisi jo kuollut, sanoi pysäkillä bussia odotellut havannalainen Roberto.

- Virallinen hiljaisuus valmistelee maata hänen kuolemaansa. Siitä huolimatta rakastamme häntä ja haluaisimme tietää, mikä häntä vaivaa, totesi puolestaan Walteriksi esittäytynyt taiteilija.

Castrosta on nähty vallan siirron jälkeen vain valokuvia ja videopätkiä. Viimeisimmässä, 28. lokakuuta esitetyssä videossa näyttäytyi hauras ja hitaasti liikkuva vanha mies.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme