Mainos
Mainos

Kuuban kommunistit koolle pitkän tauon jälkeen

Kuubaa yksinvaltaisesti hallitseva kommunistipuolue kokoontuu puoluekokoukseen pitkän viivytyksen jälkeen. Presidentti Raul Castro kertoi eilen, että puoluekokous pidetään ensi vuoden loppupuolella.

Edellinen puoluekokous pidettiin 11 vuotta. Puoluesääntöjen mukaan kokous olisi pitänyt järjestää jo vuonna 2002. Maan perustuslain mukaan kommunistinen puolue käyttää korkeinta valtaa maassa. Muut puolueet ovat kiellettyjä.

Tuleva puoluekokous määrittelee maan politiikan ja talouden suuntaviivat viisivuotissuunnitelmassa sekä valitsee puolueen johtoelimet. Kommunisteilla on edessään myös päätös siitä, jatkaako Fidel Castro vielä puolueen johdossa. Hän väistyi presidentin tehtävästä muodollisesti helmikuussa pitkällisen vatsasairauden jälkeen.

Fidelin veli Raul Castro on presidenttinä päättänyt muutamista maltillisista uudistuksista. Hän on ilmoittanut kuolemaan tuomittujen vankien rangaistusten muuttamisesta elinkautisiksi. Kuuba ei kuitenkaan ole kumoamassa kuolemanrangaistusta.

Castron esittelemä armahdus ei koske kolmea terrorismista langetettua kuolemantuomiota.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme