Mainos
Mainos

Kuuban lehdet ylistivät 70-vuotiasta Castroa

Kuuban lehdet ylistivät tänään 70 vuotta täyttävää maan johtajaa Fidel Castroa. Valtion omistamat lehdet omistivat sivuittain palstatilaa Castron elämälle ja työlle. Näin laaja raportointi henkilökohtaisesta elämästä on epätavallista, vaikka Kuuban tiedotusvälineet ovatkin seuranneet tarkkaan ja kritiikittömästi Castron virallisia toimia. Aikaisemmin Castron merkkipäivistä on ollut lehdistössä vain pieni maininta.

Heinäkuussa Castro piti puheen, joka on Kuubassa ilmeisesti käsitetty syntymäpäiväkirjoittelua koskevaksi suositukseksi. Hän sanoi silloin puheessaan lapsille, ettei hän koskaan uskonut elävänsä 70-vuotiaaksi.

Castro on johtanut Kuubaa lähes yksivaltiaan ottein vuoden 1959 vallankumouksesta lähtien. Castron kolmesta tavaramerkistä on enää jäljellä yksi: parta. Kahdesta muusta, sikaarien röyhyttelystä ja vihreästä armeijan uniformusta, Castro näyttää luopuneen ainakin julkisuudessa. Tarkkailijoiden mukaan Castro on ikäisekseen hyvässä kunnossa, vaikka näyttääkin toisinaan uupuneelta.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme