Mainos
Mainos

Kuuluisasta apinan ottamasta selfiestä oikeuden päätös – ei saanut tekijänoikeuksia kuvaansa

San Fransiscossa Yhdysvalloissa oikeus on päättänyt, että kuuluisan omakuvan ottanut makakiapina ei omista tekijänoikeuksia kuvaansa, kertoo brittilehti The Guardian.

Tuomari William Orrick sanoi, että vaikka lainsuojaa voidaan laajentaa koskemaan ihmisten lisäksi myös eläimiä, ei niin olla tekemässä tekijänoikeuksien kohdalla.

Viime vuonan eläinsuojelujärjestö Peta haastoi oikeuteen valokuvaajan, jonka kameralla makakiapina otti itsestään selfien eli omakuvan Indonesiassa vuonna 2011.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Järjestön mukaan kuusivuotiaan Naruto-nimisen apinan pitäisi saada hyvitystä tekijänoikeusrikkomuksista, koska brittiläinen valokuvaaja David Slater käytti apinan ottamia kuvia villieläimiä esittävässä kirjassaan. 

Kuvia on käytetty laajasti myös muualla, muun muassa nettitietosanakirja Wikipediassa, joka väitti, että kenelläkään ei ole tekijänoikeuksia kuvaan, sillä sen on ottanut eläin eikä ihminen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme