Mainos
Mainos

Kuumailmapalloilija jo Egyptin yllä

Amerikkalainen Steve Fossett oli tänään Egyptin yllä kuumailmapallollaan, jolla hän aikoo lentää välilaskutta maapallon ympäri. Eilen Fossett sai luvan lentää Libyan ilmatilassa ehdittyään jo lentää kolme tuntia etelään kiertääkseen Libyan.

Fossett, 52-vuotias pörssivälittäjä, pyrkii ensimmäisenä ihmisenä lentämään välilaskutta maailman ympäri kuumailmapallolla. Hän aloitti matkanteon maanantaina St. Louisista Yhdysvalloista. Alun perin Fossett arvioi, että matka kestäisi 18-20 päivää.

Libyan ulkoministeriö julisti lauantaina, että YK:n määräämä lentokielto Libyaa vastaan on nyt päättynyt, koska Fossett oli saanut käyttää Libyan ilmatilaa. YK kielsi lennot Libyaan sen jälkeen kun Libya kieltäytyi luovuttamasta kahta maan kansalaista, joita epäiltiin sekaantumisesta amerikkalaisen matkustajakoneen tuhoamiseen Skotlannin yllä 1988.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme