Mainos
Mainos

Kuumailmapalloilu maailmanympäri ei ota onnistuakseen

Brittimiljardööri Richard Bransonin yritykset lentää kuumailmapallolla maailman ympäri näyttävät olevan tuomittuja epäonnistumaan. Tänään Bransonin jättipallo irtautui köysistään ja liiteli taivaan tuuliin ylhäisessä yksinäisydessään. Palloa oltiin juuri täyttämässä heliumkaasulla, kun se pääsi irtoamaan kiinnitysköysistä marokkolaisessa lentotukikohdassa Marrakeshissa.

- Koko projekti on nyt ohi, Bransonin edustaja sanoi. Bransonin oli määrä lähteä maailmanympärysmatkalleen joko tänään tai huomenna. Hänen tarkoituksenaan oli tehdä ensimmäinen kuumailmapallomatka maailman ympäri ilman välilaskuja. Tammikuussa Bransonin ja hänen avustajiensa matka katkesi lyhyeen, kun lento keskeytyi vain 24 tunnin ilmalennon jälkeen. Branson vakuutti tiistaina yrittävänsä vielä kerran ennätyslentoa. Mahdolliseksi ajankohdaksi hän arveli ensi vuotta.

Toinen kuumailmapallolla maailmanympäri yrittävä, amerikkalainen Steve Fosset, joutui viikonloppuna lykkäämään matkaansa viikolla. Fosset yrittää lähteä matkaan Missourista taas ensi viikonloppuna.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme