Mainos
Mainos

Kuumailmapallomatka maailman ympäri epäonnistui

Kuumailmapallolla maailman ympäri yrittänyt amerikkalainen miljonääri Steve Fossett on joutunut jälleen keskeyttämään matkansa huonojen sääolosuhteiden vuoksi.

Fossett lähti matkaan kaksi viikkoa sitten Australian länsirannikolta, tarkoituksenaan lentää yksin ja keskeytyksettä maapallon ympäri. Heikko tuuli hidasti alussa Fossettin matkaa, sittemmin hän on joutunut kamppailemaan ukkosmyrskyjen keskellä.

Matka katkesi Brasilian ja Uruguayn rajalle, noin 145 km:n päähän Atlantin rannikosta. Fossett laskeutui lopulta Etelä-Brasiliaan tänään iltapäivällä. Tämä oli Fossettin viides yritys lentää yksin kuumailmapallolla maailman ympäri.

Sveitsiläinen Bertrand Piccard lensi englantilaisen Brian Jonesin kanssa ensimmäisen kerran maailman ympäri kuumailmapallolla vuonna 1999, mutta kukaan ei ole tähän mennessä taittanut matkaa yksin.

(MTV3-Reuters-AFP)
- Kuvan kuumailmapallo ei ole Fossettin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme