Mainos
Mainos

Kuumailmapallon matka katkesi Japanissa

Kuumailmapallolla maailman ympäri yrittäneet kaksi brittiä tekivät tänään huonon sään takia pakkolaskun mereen Japanin rannikon tuntumassa. Japanin merivoimat poimivat heidät turvaan, kertoi uutistoimisto Kyodo.

Kumpikin brittipalloilija selvisi vahingoittumattomana kuumailmapallon putoamisesta mereen.

Runsaat kaksi viikkoa sitten Espanjasta lähteneet Andy Elson ja Colin Prescot toivoivat olevansa ensimmäisiä, jotka lentävät ilman välilaskua kuumailmapallolla maailman ympäri.

Tänään Elson ja Prescot olivat sitä mieltä, että lento kuumailmapallolla maailman ympäri päiväntasaajan pohjoispuolella ei edes voi onnistua, jollei Kiina myönnä lentäjille lupaa käyttää ilmatilaansa.

Kiinan viranomaiset eivät myöntäneet Elsonille ja Prescotille lupaa lentää Kiinan ilmatilan kautta.

Elsonin ja Prescotin pallo putosi, kun jatkuva pilvisää oli estänyt heitä lataamasta uudelleen pallon aurinkoparistoja. Yritys nousta pilvien yläpuolelle lataamaan paristoja johti siihen, että pallon ympärille kertyi runsaasti lunta ja jäätä.

Toinen kaksikko jatkaa

Matkaansa jatkoi tänään Sveitsistä maanantaina lähtenyt kuumailmapallo. Se lensi tänään Arabianmeren yllä kohti Intiaa. Miehistönä ovat sveitsiläinen Bertrabd Piccard ja brittiläinen Brian Jones.

Piccardin ja Jonesin Breitlinger Orbiter 3 -pallolla on sikäli paremmat mahdollisuudet kuin keskeyttäneellä brittikaksikolla, että he ovat saaneet Kiinalta luvan lentää Kiinan ilmatilassa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme