Mainos
Mainos

Kuumetauti tappaa Saudi-Arabiassa ja Jemenissä

Saudi-Arabian ja Jemenin terveysviranomaisten mukaan 146 ihmistä on kuollut Rift Valley -kuumetautiin. Saudi-Arabian terveysministeriön lausunnon mukaan 408 ihmistä on saanut tartunnan siitä lähtien, kun tauti puhkesi viime kuussa.

Maan viranomaisten mukaan 156 ihmistä on tervehtynyt taudista ja siihen on kuollut 73 ihmistä. Saudi-Arabian naapurimaassa Jemenissä oli terveysministeri Abdullah Abdul Wali Naherin mukaan tautiin kuollut 70 ihmistä lauantaihin mennessä. Ministerin mukaan 700 ihmistä on saanut tartunnan.

Kuume leviää ihmisiin karjasta hyttysten välityksellä, mutta se voi levitä myös suoraan karjasta, sanoo Kansanterveyslaitoksen infektiolääkäri Peter Klemets.

Nyt tauti on levinnyt ensimmäistä kertaa Afrikan ulkopuolelle. Saudi-Arabiassa on jouduttu teurastamaan karjaa taudin vuoksi. Saudi-Arabia ja Jemen pyrkivät estämään taudin leviämistä lentoruiskutuksilla. Virustauti todettiin ensimmäisen kerran 1930-luvulla Rift Valleyssa Keniassa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme