Mainos
Mainos

Kuusi kuoli Israelin iskussa Länsirannalla

Palestiinalaislähteiden mukaan ammuttujen joukossa oli kaksi korkea-arvoista äärijärjestöjen johtajaa.

Israelin sotilaat ovat ampuneet kaksi korkea-arvoista militanttijohtajaa Nablusissa Länsirannalla. Palestiinalaisten sairaalalähteiden mukaan iskussa kuoli yhteensä kuusi palestiinalaista. Ammuttujen joukossa ovat al-Aksan marttyyrien prikaatin Länsirannan-johtaja sekä Nablusissa äärijärjestö Hamasin toimintaa johtanut mies.

Israelin sotilaslähteet kertoivat, että taistelijoiden kimppuun hyökättiin kranaatein ja asein. Silminnäkijöiden mukaan sotilaat saartoivat miehet taloon ja ampuivat heidät.

Molemmat äärijärjestöt ovat syyllistyneet satojen israelilaisten surmaamiseen palestiinalaisten toisen kansannousun aikana eli vuoden 2000 jälkeen. Israel puolestaan on tappanut useita järjestöjen johtajia täsmäiskuilla.

”Israelin armeija teki tänään joukkomurhan. Näille surmille ei ole oikeutusta”, Nablusin kuvernööri Mahmud Alaloul sanoi.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme