Mainos
Mainos

Kuusi mielii Majorin paikalle

Jo kuusi ehdokasta on ilmoittautunut Britannian konservatiivisen puolueen puheenjohtajakilpaan. Tänään ehdokkuudestaan ilmoittivat William Hague ja Stephen Dorrell, jotka ovat entisiä ministereitä.

John Major ilmoitti luopuvansa puoluejohtajan tehtävästä sen jälkeen kun konservatiivit olivat kärsineet murskatappion viime torstaina pidetyissä parlamenttivaaleissa. Uusi puoluejohtaja valitaan todennäköisesti vasta kesällä.

Hague, entinen Walesin asioiden ministeri, on ainakin vedonvälittäjien ennakkosuosikki. Hague vaatii konservatiivien palaamista "perusarvoihin". Hän sanoo vastustavansa Brittannian liittymistä Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun.

Puoluejohtajaksi ovat jo aiemmin ilmoittaneet pyrkivänsä Michael Howard, Kenneth Clarke ja Peter Lilley, kaikki entisiä ministereitä sekä EU-vastaisuudestaan tunnettu John Redwood. Entinen varapääministeri Michael Heseltine on puolestaan ilmoittanut, että hän ei asetu ehdolle.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme