Mainos
Mainos

Kuusi vuotta panttivankina ollut ruotsalaismies avautuu ensi kertaa vankeusajastaan: "En odottanut Ruotsin valtiolta apua"

Malissa lähes kuusi vuotta panttivankina ollut ruotsalaismies ei kannata lunnasrahojen maksamista kaappaajille. Kesäkuussa vapautunut Johan Gustafsson on kertonut tänään ensi kertaa kokemuksistaan vankeudessa.

Gustafssonin mukaan hän ei itse tiedä, mikä vapautukseen lopulta johti. Ruotsin hallitus ei ole paljastanut yksityiskohtia neuvotteluista, mutta on korostanut, ettei Ruotsin linjaan ei kuulu lunnaiden maksaminen.

Hänellä ei omien sanojensa mukaan odottanut tai edellyttänyt, että Ruotsin valtio ponnistelisi hänen vapautumisensa eteen.

– Mielestäni olin saattanut itse itseni tähän asemaan ja jos haluaisin vapaaksi, minun olisi ratkaistava asia itse, hän kertoi.

Al-Qaidaan kytköksissä olevat islamistit sieppasivat moottoripyöräretkellä olleen ruotsalaisen Timbuktussa marraskuussa 2011 yhdessä hollantilaisen ja eteläafrikkalaisen miehen kanssa. Sieppaajille vastarintaa tehnyt saksalainen ammuttiin.

Ruotsalainen yritti kertaalleen paeta vankeutensa aikana, mutta sieppaajat löysivät hänet autiomaasta parin päivän kuluttua. Pelastaakseen henkensä tai ostaakseen lisää elinaikaa hän päätti jopa kääntyä muslimiksi.

Kotiin Ruotsiin Gustafsson pääsi lopulta 26. kesäkuuta tänä vuonna.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme