Mainos
Mainos

KUVA: Arkeologit tekivät äärimmäisen harvinaisen löydön Kreikassa

Kreikassa arkeologit ovat löytäneet esihistoriallisesta haudasta pariskunnan, joka on haudattu syleilevässä asennossa. Asiasta kertoo Kreikan kulttuuriministeriö.  

Löytö tehtiin Dirosin luolastosta, joka sijaitsee rannikolla Peloponnesoksen niemimaalla. Alueella arvioidaan olleen asutusta jopa kuusituhatta vuotta ennen ajanlaskumme alkua.  

Ministeriöstä kerrotaan, että pariskunnan hautaaminen syleilevässä asennossa on äärimmäisen harvinaista ja Dirosin alueelta tehtyä löytöä pidetään lajissaan yhtenä maailman vanhimpana.  

Hiiliajoituksen mukaan hautaaminen tapahtui noin 3800 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Dna-testit vahvistivat, että haudasta löytyivät nuoren naisen ja miehen jäänteet.   

Löytöpaikkaa on tutkittu viiden vuoden ajan, ja kaivaukset saatiin päätökseen viime vuonna. Samalle paikalle oli haudattu myös muun muassa pikkulapsi ja sikiö.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme