Mainos
Mainos

Kuva: Auringonnousu peruutettu maailmanlopun vuoksi? Mustanpuhuvat pilvet hämmensivät Tukholmassa

Tukholmalaiset saivat tiistaiaamuna ihmetellä erikoista sääilmiötä. Taivas oli niin mustana, että ihmiset ihmettelivät Twitterissä, oliko auringonnousu jo peruutettu maailmanlopun takia.

Aurinko nousi periaatteessa puoli kahdeksalta, mutta yli tuntia myöhemmin taivas oli edelleen öisen pimeä.

Ruotsin ilmatieteen laitoksella ei ollut varmaa selitystä ilmiölle. Meteorologi Therese Gaddin mukaan vuodenaikaan nähden harvinaisen synkät ukkospilvet saattoivat olla syynä poikkeuksellisen pimeään aamuun.

– Monet saattavat kyllä kokea sään hiukan uhkaavana, kun on näin pimeää, Gadd sanoi.

Myös Uppsalassa koettiin erikoinen sääilmiö. Viime yönä kaupungissa kuultiin voimakkaita pamahduksia, jotka saivat ikkunanruudut helisemään. Uppsalan poliisi kertoo verkkosivuillaan, että monet alueen asukkaat ilmoittivat pamahduksista hätäkeskukseen.

Poliisi selvitti armeijalta ja seismologeilta, olisiko ilmiölle selitystä, mutta mitään ei käynyt ilmi. Poliisihelikopterikin lähetettiin tutkimaan asiaa, mutta selitystä ei löytynyt.

Ilmatieteen laitos kertoi kuitenkin, että myös Uppsalan ilmiön takana voi olla sama syy kuin Tukholman mustalle taivaalle.

– Kyseessä saattoi olla poikkeuksellisen voimakas ukkonen, sanoi meteorologi Sofia Söderberg Uppsala Nya Tidning -lehdelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme