Mainos
Mainos

Kuva uskomattomasta hetkestä: Sukeltaja koskettaa kahta mannerta yhtä aikaa

Tässä se on. Mykistävä hetki, jolloin sukeltaja onnistui koskettamaan kahta mannerta yhtä aikaa.

Kristallinkirkkaassa islantilaisessa vedessä sukeltava sukellusopettaja Scott Fitzsimmons, 27, koskettaa Eurooppaan kuuluvaa kalliota toisella kädellä ja toisella Pohjois-Amerikan mannerlaatan kärkeä.

Kyseessä on tiettävästi ainoa paikka maailmassa, jossa kahta mannerta voi koskettaa samanaikaisesti.

Islannin rannikon ulkopuolella sijaitseva paikka, Silfra, on UNESCO:n maailmanperintökohde sekä koti maapallon kirkkaimmille vesille.

– Paikan sijainti Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen välissä tekee siitä ainutlaatuisen ja erityisen. Tämä on yksi harvoja paikkoja, joissa ei tarvita Phoshoppia uskomattomien kuvien aikaansaamiseksi, Fitzsimmons sanoo.

MVPhotos sukeltaja kaksi mannerta 2

Mannerlaatat liikkuvat vuosittain noin 2 senttiä kauemmas toisistaan, joten sukeltajat ottavat nyt kaiken ilon irti mannerlaattojen väliin syntyneestä halkiosta.

Lähellä Langjökulin jäätikköä mannerlaattojen kohtaamispaikalla on sukeltamiseen loistavat olosuhteet, sillä vesi on alueella kristallinkirkasta. Vesi on myös alueella niin puhdasta, että sitä voi juoda huoletta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme