Mainos
Mainos

Kuvassa maailman mahtimiehet: Eri aatteet, mutta aivan samat vaatteet

Kiina ja Yhdysvallat ovat julkistaneet viisumisopimuksen, jonka avulla Yhdysvallat haluaa haalia itselleen entistä suuremman siivun kiinalaisten lisääntyvästä ulkomaanmatkailusta.  

Turistien ja liikematkailijoiden viisumien voimassaoloaika pitenee nykyisestä yhdestä kymmeneen vuoteen ja opiskelijoiden viiteen vuoteen. 

Presidentti Barack Obaman mukaan Yhdysvalloissa vieraili viime vuonna 1,8 miljoonaa kiinalaista, jotka toivat Yhdysvaltain talouteen 21 miljardia dollaria eli noin 17 miljardia euroa ja yli 100 000 työpaikkaa.  

-Tämän sopimuksen avulla voimme yli nelinkertaistaa nämä luvut, Obama hehkutti Pekingissä.   

Viisumisopimus julkistettiin presidentti Obaman Pekingin-vierailun yhteydessä. Obama osallistuu Pekingissä Aasian ja Tyynenmeren maiden järjestön Apecin huippukokoukseen.  

Kokoukseen on osallistunut myös venäjän presidentti Vladimir Putin. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Putin ja Obama ovat tavanneet pikaisesti kokouksessa, mutta heillä ei ollut aikaa keskustella maiden keskinäisistä asioista.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat olleet vahvasti erimielisiä mm. Ukrainan tilanteesta, mutta paikalta saadun kuvamateriaalin mukaan maiden päämiehillä oli sentään ainakin yksi yhdistävä tekijä, nimittäin violetti takki, jollaiseen oli sonnustautunut myös Kiinan presidentti Xi Jinping.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme