Mainos
Mainos

Kuvat: 90-metrinen jätekasa kaatui talojen päälle, yli 20 kuollut – kaatopaikan miljoonien tonnien jätteistä vakava terveysvaara

Sri Lankassa toivo eloonjääneiden löytymisestä perjantaina romahtaneen jätevuoren alta on hiipumassa. Poliisin mukaan kuolonuhreja on ainakin 23, joista neljä on lapsia.

Noin 145 asumusta tuhoutui, kun yli 90-metrinen jätekasa kaatui talojen päälle maan pääkaupungissa Colombossa.

Romahtanutta roskavuorta ja talojen raunioita on ollut haravoimassa satoja ihmisiä ja kaksi maansiirtokonetta. Kuusi henkilöä on yhä kateissa.

– On vaikea uskoa, että kukaan voisi selvitä hengissä näin myrkyllisissä olosuhteissa, paikalla oleva poliisi kommentoi.

Poliisi on lisännyt vartiointia alueella ryöstelyn takia. 18 henkilöä on pidätetty epäiltynä romahduksen uhrien omaisuuden varastamisesta.

Romahtanut jätevuori sijaitsi avoimella kaatopaikalla, jonne tuodaan päivittäin noin 800 tonnia jätettä. Maan parlamenttia oli äskettäin varoitettu, että alueella mätänevät 23 miljoonaa tonnia jätettä aiheuttavat vakavan terveysvaaran.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme