Mainos
Mainos

VIDEO: Totaalinen tuho Vanuatulla – lähisaarelta ei ole kuultu mitään myrskyn jälkeen

Hirmumyrskyn rusikoimalle Vanuatulle ovat saapuneet ensimmäiset avustuskuljetukset.  

Kuljetuskoneet lensivät saarivaltion pääkaupungin Port Vilan kentälle, joka on saatu osittain avattua. Ne ovat tuoneet Vanuatulle tarvikkeita sekä lääkintä- ja pelastushenkilökuntaa.  

Tyynellämerellä sijaitseva Vanuatu koostuu kymmenistä saarista. Yhteydet pääkaupungin ja muun maan välillä ovat edelleen poikki, eikä tiedossa ole, miten laajaa tuhoa eilen iskenyt sykloni aiheutti.

Kuolonuhrien määräksi on vahvistettu toistaiseksi vajaat kymmenen, mutta määrän uskotaan nousevan, kunhan tuhon laajuudesta aletaan saada tietoa. Satelliittikuvien perusteella sykloni runteli koko saariryhmää.  

Asumukset ovat pääosin hyvin kevytrakenteisia, ja Port Vilassa jopa 90 prosenttia rakennuksista on vaurioitunut. Myös sadot ovat tuhoutuneet. 

  

YK:n humanitaarisen avun paikallistoimiston edustaja Sune Gudnitz sanoo kuitenkin olevansa erityisen huolissaan tiheään asutusta Tannan saaresta. Vulkaanisella saarella asuu noin 29 000 ihmistä, mutta saarelta ei ole kuultu mitään myrskyn jälkeen.  

Pam-sykloni on tehnyt tuhoja myös toisessa pienessä Tyynenmeren saarivaltiossa Tuvalussa. Pääministeri Enele Sopoagan mukaan myrsky on vaikuttanut kovasti lähes puoleen Tuvalun asukkaista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme