Mainos
Mainos

Kuvat: Uusi ennätys USA:ssa – tätä kaikkea on yritetty viedä lentokoneeseen

Heittotähtiä, ladattuja aseita, miekkoja ja veitsiä. Yhdysvaltain lentoturvallisuusvirasto (TSA) löytää lähes päivittäin hyvinkin erikoisia aseita ihmisten käsimatkatavaroista, vaikka niiden vieminen matkustamoon on ehdottomasti kiellettyä.

Sanomalehti Independent kertoo, että Yhdysvaltain lentoturvallisuusvirasto TSA on nyt tehnyt uuden  ennätyksen löydettyään syyskuussa yhden viikon aikana 67 asetta Yhdysvaltain lentomatkustajien matkatavaroista. Osa aseista oli ladattuja. Aikaisempi ennätys, 65 asetta viikossa, tehtiin toukokuussa vuonna 2013.

TSA on julkaissut jo muutaman vuoden ajan omalla Instagram-tilillään kuvia esineistä, joita ihmiset ovat yrittäneet viedä lentokoneeseen. Joukossa on vaikka mitä. Pöyristyttävintä on, että ihmiset ovat todella kekseliäitä yrityksissään piilottaa esimerkiksi veitsiä.

Tämä kotelo ja veitset löytyivät matkatavaroista Austin-Bergstromin kansainväliseltä lentokentältä.

Terällinen nyrkkirauta löytyi puolestaan T. F. Greenin lentoasemalta. Kaikki veitset ovat kiellettyjä käsimatkatavaroissa, mutta niitä voidaan kuljettaa koneen ruumassa.

Salapohjaan piilotetut veitset löytyivät vastikään turvatarakstuksessa  Wichita Dwight D. Eisenhowerin lentokentällä. Teräaseen piilottaminen esimerkiksi kuvassa näkyvällä tavalla voi johtaa pidätykseen ja sakkoihin.

Seuraavassa kuvassa on kokoelma eri lentokentiltä löydetyistä teräaseista.

Uskomatonta mutta totta, moni kuvittelee, että on ihan ok pakata ase käsimatkatavaroihin. TSA kirjoittaa kuvan saatesanoissa, että kuvassa on kokoelma muutamista aseista, joita heidän haaviin jäi "ennätysviikon" aikana.

Seuraavassa kuvassa niin ikään kokoelma käsikranaatteja, joita on löytynyt sekä käsimatkatavaroista että ruumaan menevistä matkatavaroista.  

Olipa kyseessä sitten oikea kranaatti, koriste-esine tai vaikka kranaatin muotoinen sytkäri, on sellaisen tuominen lentokoneeseen kiellettyä. Virasto muistuttaa, että räjähteen kuljettaminen matkatavaroissa voi johtaa seuraamuksiin ja viivästyttää lennon lähtöä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme