Mainos
Mainos

Kuvat: Hyytävä Pluto sulatti ihmisten sydämet sydämellään

New Horizons -luotaimen matka onnistuneesti Pluton ympäri on historiallisesti merkittävä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Plutosta saadaan kuvia.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan Twitter-tili kävi kuumana läpi eilisen. Nasa muun muassa kertoi Pluton lähettäneen rakkausterveisiä maahan. Sydämeltähän Pluton pinnassa oleva kuvio kieltämättä näyttää.

Pluton tarina on maailmankaikkeuden mittakaavassa erittäin lyhyt. Sen nimittäin äkkäsi taivaalta tähtitieteilijä Clyde Tombaugh vuonna 1930.

Pluton kuluneet 85 vuotta eivät ole olleet helppoja. Se sai kunnian olla aurinkokuntamme yhdeksäs planeetta 76 vuotta. Sitten, vuonna 2006, se todettiin kääpiöplaneetaksi.

Vaikka viimeisimmän tieteellisen näytön mukaan siis oikeasta planeetasta ei ole kyse, se ei näytä vähentävän Pluton tuottamaa riemua.

Nasa myös twiittasi viestin, joka auttaa hyvin hahmottamaan eilispäivän historiallisuuden. Nimittäin eilen syntyneet lapset eivät tunne maailmaa, jossa ihminen – tai pikemmin ihmisen lähettämä luotain – ei olisi käynyt Plutossa. 

Myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama onnitteli Nasaa ja New Horizons -luotainta hyvin onnistuneesta, lähes 5 miljardin kilometrin matkasta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme