Mainos
Mainos

Kuvat ja video siirtolaisten epätoivosta: Poliisia karkuun vilkkaalla junaradalla tai liikkuvan rekan päällä

Kuluneen viikon aikana tuhannet ihmiset ovat yrittäneet päästä Eurotunnelin kautta Ranskasta Britanniaan. Tilanne on hiertänyt Ranskan ja Britannian välejä.

Britanniassa houkuttelee muun muassa helpompi kieli ja se, että siirtolaisilta ei kysytä kadulla henkilöpapereita.

Britannian pääministeri David Cameron ja Ranskan presidentti Francois Hollande lupaavat tehdä tiivistä yhteistyötä Calais'n siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi. Kaksikko keskusteli puhelimitse myöhään eilisiltana.

Katso Kymmenen uutisten video aiheesta.

Cameron arvioi, että siirtolaiskriisi saattaa kestää koko kesän. Britannian pääministeri lupasi eilen lisää turva-aitoja, vainukoiria ja muita resursseja Ranskan poliisin käyttöön.

Cameron luonnehti Vietnamiin tekemällään vierailulla Calais'n siirtolaisia "ihmisparveksi". Britannian opposition työväenpuolueen johtaja Harriet Harman muistutti, että pääministerin on syytä muistaa puhuvansa ihmisistä, ei hyönteisistä. Toisaalta kritiikissä on väitetty, että turva-aidat ja poliisikoirat ovat vain laastaria, jotka eivät ratkaise ongelmaa.

Poliisivoimien vahvistaminen on näyttänyt vaikuttavan tilanteeseen Calais'ssa, sillä yölliset yritykset päästä Eurotunneliin ovat vähentyneet noin puoleen alkuviikkoon verrattuna.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme