Mainos
Mainos

KUVAT JA VIDEO: Turistialus upposi rajusti – suomalainen taltioi turman

Toistasataa turistia joutui merihätään Tunisian Monastirissa, kun puinen merirosvolaivaksi koristeltu alus upposi aivan sataman edustalla keskiviikkoiltana. Suomalainen Petra Melander todisti näkyä hotellinsa edustalta.

– Istuttiin illallisella ja näimme, kun vene alkoi heilua kovasti ja kallistella. Sitten ihmisiä kirkui ja heitettiin pari pelastusvenettä veteen ja ihmisiä hyppi paniikissa yli laidan, Melander kertoi MTV Uutisille.

Ranskalaisen uutissivuston mukaan Le Sultan -aluksen kyydissä oli 147 matkustajaa useista eri maista. Alus oli palaamassa satamaan, kun sivuston mukaan siihen iski moottorivika. Alus ajautui reitiltään ilmeisesti karille.

– Se oli todella lähellä sellaista vedenalaista kalliota, Melander kertoi.


Sivuston mukaan kaikki matkustajat saatiin evakuoitua pelastusveneisiin ennen aluksen uppoamista.

– Kesti yli 45 min ennen kuin apua saapui. Silloinkin paikalle tuotiin yksi kumimoottorivene. Puoli tuntia siitä ja paikalla oli rannikkovartiostoa. Sitten ihmisiä juoksikin ambulansseihin. Joitain vaaleita ihmisiä vietiin myös ambulanssilla pois. Myöhemmin yöllä aluetta haravoitiin valonheittimillä. Ihme, jos kukaan ei kuollut. Osa hypänneistä joutui aluksen alle ja korkeista aalloista johtuen sieltä ei voinut olla helppoa päästä elävänä pois, Melander kummasteli.

Melanderin kuvien perusteella alus tuhoutui täysin, sillä seuraavana aamuna aluksen romua oli ajautunut rantaan koko rannan mitalta.

Melanderin mukaan paikalliset matkanjärjestäjät eivät juuri piittaa piraattiristeilyjen olosuhteista.

– Yrittivät kaupitella meille altaalla reissua "pirate boatille". Hotelli Dephine Habib ilmeisesti tekee yhteistyötä niiden kanssa. Matka olisi kai 20 euroa per henkilö maksanut. En kyllä suosittele ketään menemään noille retkille. Kovasta merenkäynnistä huolimatta lähtivät vesille. Eikä näyttänyt olevan kellään pelastusliivejä. Raha ratkaisee täällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme