Mainos
Mainos

Kuvat: Kotka jäi jumiin erikoiseen paikkaan – vastaantulija luuli sitä ensin koristeeksi

Yhdysvaltoja riepotteleva hurrikaani Matthew on tuottanut maan pelastusviranomaisille erikoisiakin tehtäviä. Hämmästys oli Floridassa kuitenkin suuri, kun eräs hätäpuhelu koskikin autoon jumiutuneen valkopäämerikotkan pelastamista, kertoo CNN.

Yhdysvaltain kansallislintu, komea valkopäämerikotka oli jumiutunut auton etupuskurin alaosaan.

Ahtaaseen väliin joutuneen kotkan havaitsi vastaan tullut autoilija, joka ensin luuli kotkaa vain koristeeksi. Kun autoilija näki linnun pään liikkuvan, hän soitti hätäkeskukseen ja ajoi kotkaa kyydittäneen auton kiinni. Tiedossa ei ole, kuinka kotka oli alunperin joutunut niin kummalliseen kiipeliin. 

Piirikunnan sheriffi julkaisi lauantaina Facebook-sivuillaan kuvia erikoisesta pelastusoperaatiosta. Pelastajat nimesivät kotkan hurrikaanin mukaan Matthewksi. 


Viranomaiset saivat vedettyä kotkan ahtaasta kolosta, eikä se vaikuttanut saaneen välikohtauksesta suurempia vammoja. Lintu toimitettiin eläinlääkärille tarkistettavaksi ja sen arvioitiin olevan vähintään 7 vuoden ikään ehtinyt uroslintu.

Matthew pääsee takaisin vapauteen, kunhan se on täysin toipunut erikoisesta välikohtauksesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme