Mainos
Mainos

Kuvat: Kun bling bling ei riitä – Huumepomojen lapset haalivat nyt kissapetoja

Meksikon huumejengien suurimpien pomojen perijät ovat keksineet erilaisen tavan osoittaa asemansa. He ostavat nyt itselleen villieläimiä: leijonia, tiikereitä ja gepardeja.

Suurimpien huumekeisarien lapsista kirjan kirjoittanut Jose Luis Montenegro sanoo VICE Newsin haastattelussa, että eksoottisista eläimistä on tullut huumepomojen perillisille muoti-ilmiö ja statussymboli.

– Jos ei jaa itsestään kuvia eksoottisten eläinten kanssa, ei ole ”narco-junior”, sanoo Montenegro.

Narco-juniorilla viitataan huumeparonien lapsiin.

Erityisen muodikasta suurten kissapetojen hankkiminen on Sinaloa-kartellin piirissä. Alemmissa asemissa olevat jäsenet voivat kohottaa asemaansa eläinten avulla, ja johtavat jäsenet korostavat kissapedoilla olevansa lain ulottumattomissa.

Vankilapaostaan tunnettu Meksikon pahamaineisimpiin kuuluvan Joaquin ”El Chapo” Guzmanin poika Alfredo Guzman on jakanut twitter-tilillään kuvia leijonasta, tiikeristä ja gepardista. Kuvissa suuret kissapedot ovat usein käpertyneinä Alfredo Guzmanin luksusurheiluauton penkille.

Meksikossa eläinkauppaa sääntelevät lait ovat väljiä. Kuka tahansa voi ostaa minkä tahansa eläimen laillisesti, kunhan eläin on peräisin valtuutetulta kasvattajalta. Myyjällä ei ole velvollisuutta varmistaa, että ostaja pystyy hoitamaan eläintä.

Jose Luis Montenegron mukaan pantterit, tiikerit ja jaguaarit ovat tavallisimpia statuseläimiä.

– Mitä eksoottisempi peto, sitä suurempi huomioarvo, tiivistää Montenegro.

Vaikka laillinen eläinkauppa on helppoa, niin laiton kauppa rehottaa laajasti Meksikossa. VICE Newsin mukaan laiton eläinkauppa on hyvin tuottoisaa. Laittomista liiketoimista vain ase- ja huumekauppa ovat Meksikossa sitä kannattavampia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme