Mainos
Mainos

Kuvat: Kuvittelitko olevasi kurjassa työssä? Viemärisukeltaja puhdistaa likakaivoja ilman suojavarusteita

Jos oma työ tuntuu välillä kurjalta, ehkä se voittaa sittenkin likaviemärisukeltajan hommat. Bangladeshissa viemäreitä puhdistetaan paljain käsin sukeltamalla loan sekaan.

Brittilehti Daily Mail kertoo bangladeshilaismiehestä, joka työskentelee Dhakan kaupungin viemärisukeltajana. Työhön kuuluu viemäreiden puhdistaminen ja tukosten avaaminen.

Miehen täytyy usein sukeltaa viemärin syvyyksiin itse apuvälineenään vain pitkä keppi. Daily Mailin mukaan hän ei  aina saa työnantajaltaan kunnollisia työ- ja turvavälineitä, kuten sukellusmaskia, joka suojaisi häntä viemäreissä olevilta myrkykaasuilta ja vedessä olevilta lukuisilta epäpuhtauksilta.

Lisäksi mies joutuu kauhomaan viemärissä olevia tukoksia ja vedessä olevaa saastaa välillä paljain käsin.

Balgladeshin pääkaupungissa Dhakassa asuu noin 14 miljoonaa ihmistä. Kaupunki kärsi taannoin mittavista rankkasateiden aiheuttamista tulvista. Tulvia edesauttoi riittämätön viemäröintijärjestelmä.

Hälyttävästi lisääntyneistä viemärisukeltajille sattuneista kuolemantapauksista huolimatta, tukosten puhdistajia ei ole Daily Mailin mukaan vieläkään varusteltu asianmukaisilla turvavälineillä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme