Mainos
Mainos

Kuvat: Luther-keksejä ja paavi-vettä – Ruotsissa otetaan kaikki irti paavin vierailusta

Paavi on laskeutunut hetki sitten Malmön Sturupin lentokentälle. Paavin mukana seuraa delegaatio Vatikaanista. Lentokentällä paavin vastaanotti Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

Paavin saapumista Ruotsiin on kuvattu "historialliseksi tapahtumaksi. Lundiin on tullut väkeä ympäri Ruotsia ja joukossa on muitakin kuin katolisia.

– Tämä on hieno tapahtuma, joka tässä maailmantilanteessa on paikallaan, sanoo Emma, joka on tullut käymään lähellä tuomiokirkkoa sijaitsevaan kirjakauppaan.

– Vaikka ei olisikaan uskossa, meidän tulee pitää yhtä. Se on tässä se tärkeä sanoma, hän jatkaa.

Paavi- ja Luther- tavarat menevät kuin kuumille kiville. Tarjolla on luterilaista ja katolista vettä, Luther- keksejä ja -karkkeja, kortteja ja kasseja. Ja tietysti kirjallisuutta, joka liittyy uskonpuhdistukseen.

Kauppa virkistyi jo viime keskiviikkona, myhäilee kirjakaupan kassa.

Paavin vierailu aloittaa juhlakauden, jolloin muistellaan 500 vuotta sitten alkanutta uskonpuhdistusta. Silloin Martti Luther naulasi katolista kirkkoa syyllistävät teesinsä kirkon oveen Saksassa.

Nyt lopuistakin erimielisyyksistä kirkkojen välillä haluttaisiin eroon ja molemmat osapuolet etsivät alueita, joilla yhteistyötä on mahdollista tehdä.

Yhtenä esimerkkinä on tänään allekirjoitettava sopimus avustustyön koordinoinnissa.

Paavi tapaa seuraavaksi Ruotsin ulkoministerin ja kuningasparin. Iltapäivällä hän osallistuu ekumeeniseen jumalanpalvelukseen Lundin historiallisessa tuomiokirkossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme