Mainos
Mainos

Kuvat: Näin muistamme Nancy Reaganin – loi tunnuslauseen huumeiden vastaiselle työlle

Yhdysvaltain entisen presidentin Ronald Reaganin puoliso Nancy Reagan on kuollut 94 vuoden iässä. Reaganit isännöivät Valkoista taloa kahdeksan vuoden ajan, vuosina 1981–1989.

Ennen poliittista uraa sekä Ronald että Nancy Reagan olivat ammatiltaan näyttelijöitä. Heillä on kaksi lasta, Ron ja Patti.

Nancy Reagan tuli tunnetuksi näyttelijänä, presidentinrouvana ja huumeidenvastaisen kampanjan keulakuvana. Negatiivisempiin puoliin kuului imago ylellisyydestä nauttivana hienostorouvana. 

"Just Say No"

Nancy Reagan jäi monille muistiin kuuluisasta huumeiden vastaisesta kampanjastaan, jonka tunnuslause oli "Just Say No". Kampanja käynnistyi vuonna 1982. Tunnuslause syntyi tarinan mukaan kun koulutyttö kysyi mitä pitäisi tehdä kun huumeita tulee vastaan. Reagan vastasi miettimättä: "Sanot vain ei". Ilmaus levisi muihinkin kampanjoihin ja järjestöihin ja siitä tuli eräänlainen huumeidenvastaisen työn yläotsikko.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme