Mainos
Mainos

Kuvat: Nälkiintynyt "noitapoika" hymyilee jo – orpokodilla muitakin onnellisia tarinoita

Viime päivinä Facebookissa on levinnyt kertomus Nigeriassa avustusjärjestön pelastamasta aliravistusta ja kadulle hylätystä 2-vuotaasta pojasta.

Avustustyöntekijät löysivät hylätyn pojan 31. tammikuuta kadulta Nigeriassa. Facebook-kuvassa poika kurottautuu viimeisillä voimillaan juomaan vesipullosta, jota nainen ojentaa. Järjestön työntekijät ottivat pojan huomaansa. 

Nyt pieni poika on toipumassa aliravitsemuksestaan ja asuu tanskalaisen avustustyöntekijän Anja Ringgren Lovénin perustamassa orpokodissa Nigerian Uyossa.

Poika on Facebook-kuvissa pyöristynyt ja voi silminnähden paremmin. Hän on jopa hymyillyt.

– Hän näyttää jo terveeltä pojalta ja voi huomattavasti paremmin. Nyt meidän vain täytyy saada hänet puhumaan, mutta se tapahtuu luonnollisesti, kun hän pääsee orpokodin muiden lasten kanssa ulos leikkimään. Lapset voimistuvat yhdessä leikkimällä, Ringgren Lovén kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Poika oli aluksi sairaalassa ja hänelle tehtiin muun muassa verensiirto. Sittemmin poika on kotiutunut sairaalasta, ja hänen tilansa paranee päivä päivältä. Avustustyöntekijät kutsuvat poikaa nykyään nimellä Hope, toivo. Hopen elämässä todella onkin nyt toivoa, sillä hän saa päivittäistä huolenpitoa ja rakkautta Lovénin orpokodissa.


Reginan perhe sai apua

Lovénin avustusjärjestöllä on muitakin onnellisia tarinoita kerrottavanaan. Viime syyskuussa Regina-niminen pikkutyttö oli matkalla koulusta kotiin, kun moottoripyörä töytäisi tytön kumoon koulutiellä. Reginan jalka loukkaantui pahasti.

Reginan olisi pitänyt päästä loukkaantuneen jalkansa kanssa leikkaukseen, mutta siihen äidillä ei ollut varaa. Reginan äiti on yksinhuoltaja ja hänellä on tytön lisäksi myös pikkuveli huollettavanaan. Äiti vei Reginan paikalliselle lääkärille, mutta tämä ei ollut pätevä työssään, joten jalka tulehtui.

Paikallinen kirkko avusti rahallisesti Reginan jalan operaatiota sairaalassa. Jalka piti amputoida. Avustustyöntekijä Anja Ringgren Lovén sattui tapaamaan äidin sairaalassa ja kyseli, tarvitsisiko Regina kainalosauvoja. 

– Paljastuikin, että äidin kaikki rahat olivat menneet leikkaukseen. Heillä ei ollut varaa tehdä edes ruokaa sairaalassa. Nigeriassa sairaaloissa on nimiitäin sellainen käytäntö, että sieltä ei saa ruokaa, vaan ruoka pitää tehdä itse omista aineista keittiössä.

Avustustyöntekijä Anja Ringgren Lovénin luotsaama avustusjärjestö päätti tukea perhettä rahallisesti ruokaa varten.

– Toin elintarvikkeita lapsille perheen kotiin, toin tytölle uudet kainalosauvat. Silloin äiti alkoi itkeä ilosta, Anja Ringgren Lovén kertoo.

Alla olevalla viedeolla Regina on vierailulla orpokodissa. Hän on jalan menetyksestä huolimatta iloinen pikkutyttö. Reginalla on nykyään myös pyörätuoli käytössään.  Lovén kertoo Facebook-päivityksessään, kuinka hienoa on pystyä auttamaan hädänalaisia. 

– Nuori Regina ansaitsee parhaan mahdollisen alun elämälleen, Ringgren Lovén kirjoittaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme