Mainos
Mainos

Kuvat: Nämä pakolaiskuvat sen osoittavat – ihmisyys ei ole kriisissä

Uutistoimistot ovat välittäneet päivästä toiseen kuvia järkyttävistä ihmiskohtaloista Välimeren armoilla taistelevista turvapaikanhakijoista ja uupuneista kulkijoista Keski-Euroopan maanteillä. 

Mutta kuvatoimistojen kuviin on ikuistettu myös kauniita hetkiä: lämpimiä kohtaamisia, luottamusta, rakkautta ja hyväksymistä. Monet allaolevista kuvista ovat levinneet laajalti sosiaalisessa mediassa muistuttaen, että kaiken vaikeuden keskellä löytyy myös lähimmäisen rakkautta.

Itävaltalaispoliisi auttaa turvapaikanhakijaäitejä ja lapsia junaan 

Syyrialainen Laith Majid tuli viime kuussa kuuluisaksi, kun hänestä otettu valokuva levisi salaman lailla ympäri maailmaa.New York Timesille kuvannut Daniel Etter ikuisti onnesta itkevän, lapsiaan pitelevän Majidin Kreikan Kos-saaren rannassa, kun hän oli perheineen selvinnyt hengenvaarallisesta matkasta Välimeren yli. 

Valokuvaaja kertoi kohtaamisensa syyrialaisperheen kanssa ja vanhempien helpottuneen itkun olleen uransa koskettavimpia hetkiä.

Majidin perhe pakeni Isisin terroria sisällissodan repimästä Deir ez Zorin kaupungista. Perhe, johon kuuluu Laith Majidin lisäksi hänen vaimonsa Nada Abel ja neljä lasta, pakeni Välimeren yli Kreikkaan. Venematka maksoi lähes 6000 euroa.

Nyt maailmalla leviää kuvia, joissa Majidin perhe poseeraa hymyilevänä Berliinissä. Bild-lehden mukaan perhe matkusti Saksaan kaksi viikkoa.

Pariskunta pakeni Syyriasta heti seuraavana päivänä häittensä jälkeen. Hymyilevät nainen ja mies selvittivät tiensä Berliiniin. Kuva tanskalaispoliisista leikkimässä pakolaistytön kanssa on levinnyt netissä, ja saanut osan jopa tunnustamaan rakkauttaan poliisille.

– En ole varma kuka tämä mies on, mutta haluan mennä hänen kanssaan naimisiin, kirjoitetaan Reddit-sivustolla.

Kuva on tilanteesta, jossa Tanskan poliisi on pysäyttänyt liikenteen tiellä, jonka kautta Saksasta Tanskaan tulleet pakolaiset ovat pyrkineet edelleen Ruotsiin.

Pariskunta suukottelee toisiaan huojentuineina, että pääsivät turvallisesti Kreikan mantereelle.

Pakolaislasta leikittävä tanskalaispoliisi on ihastuttanut ympäri maailmaa.

Pakolaisnainen halaa helpottuneena tanskalaispoliisia.

Syyrialaismiehellä ei ollut mukanaan juuri muuta kuin pieni kissanpentu, jota hän suojeli koko venematkan.

Avustustyöntekijä auttaa pientä pakolaispoikaa löytämään sopivia, lämpimiä vaatteita Saksassa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme