Mainos
Mainos

Kuvat: Niinistö vieraili Japanissa – maat pönkittävät suhteitaan

Presidentti Sauli Niinistö vierailee parhaillaan Japanissa. Valtioneuvosto tiedotti perjantaina vierailun annista.

Suomi ja Japani rakentavat uutta strategista kumppanuutta, johon sisältyy yhteistyön tiivistäminen niin poliittisissa suhteissa kuin talouden, tieteen ja teknologian, koulutuksen ja tasa-arvon aloilla sekä arktisissa kysymyksissä.

Niinistö keskusteli tänään Japanin pääministerin Shinzo Aben kanssa Tokiossa.

– Japanilaiset ovat tehneet useita suuria investointeja suomalaisiin yrityksiin viime vuosina ja ne ovat osoittautuneet menestyksekkäiksi, Niinistö sanoi lehdistötilaisuudessa tapaamisen jälkeen.

Lisää yhteistyömahdollisuuksia on esimerkiksi metsäteollisuudessa, energiasektorilla ja ydinturvallisuudessa sekä tietotekniikan aloilla.

Päämiehet keskustelivat myös turvallisuuspoliittisen yhteistyön vahvistamisesta. Presidentti Niinistö piti myönteisenä Japanin suunnitelmaa osallistua aiempaa enemmän kansainväliseen kriisinhallintaan.

Keskustelussa olivat esillä myös kansainvälinen tilanne ja alueelliset kysymykset, kuten Pohjois-Korea ja Etelä- ja Itä-Kiinan merien kiistat sekä Euroopan turvapaikanhakijatilanne ja Venäjä-suhteet.

Niinistö ja presidentin puoliso Jenni Haukio ovat kolmipäiväisen vierailunsa aikana tavanneet Japanin poliittista johtoa ja talouselämän edustajia, muun muassa parlamentin puhemiehen Tadamori Oshiman, puolustusministeri Gen Nakatanin sekä elinkeinoelämän keskusliiton Keidanrenin johtoa. Keskiviikkona Niinistö puhui Japanin parlamentissa Suomen ja Japanin taloussuhteita ja strategista kumppanuutta käsittelevässä seminaarissa.

Vierailu alkoi tiistaina Japanin entisestä pääkaupungista Kiotosta, jossa presidenttipari tutustui maan historiaan ja kulttuuriin sekä tapasi aluehallinnon edustajia.

Yllä kuvia Niinistön ja Haukion vierailusta Tokion keisarilliseen palatsiin. Presidenttiparin Japanin-vierailusta lisää kuvia täällä (Flickr).

Lähde: Presidentin kanslian tiedote

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme