Mainos
Mainos

Kuvat: Nuoret palaavat Utöyalle ensi kertaa sitten joukkomurhan – rikkiammuttu kahvilaseinä yhä tallella

Anders Behring Breivik hyökkäsi Norjan työväenpuolueen nuorisojärjestön AUF:n kesäleirille heinäkuussa 2011 ja tappoi 69 ihmistä. Nyt nuoret aikovat ottaa saaren takaisin itselleen palauttamalla leirinsä Utöyalle.

Kesällä 2011 Utöyan saaresta tuli järjettömän väkivallan näyttämö, kun Anders Behring Breivik murhasi 69 ihmistä Norjan työväenpuolueen nuorisojärjestön AUF:n kesäleirillä. 

Torstaina 6. elokuuta 2015 AUF:n kesäleiri palaa Utöyalle. Tänään illalla järjestetään muistotilaisuus terrorin uhreille, varsinainen leiri alkaa perjantaina.

Suomesta leirille osallistuu kolme ihmistä. Joukossa on Suomen Demarinuorten varapuheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi

– Saarta on entisöity. Siellä hajosi paikkoja neljä vuotta sitten ja vanhoja rakennuksia on restauroitu. Mutta esimerkiksi kahvilan sen kahvilan seiniin, johon ammuttiin 13 nuorta, on jätetty luodinreiät muistoksi.

Näkkäläjärven lisäksi saarella matkaa mm. Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Huumonen, joka julkaisi tunteikkaan twiitin iltapäivällä.

Kahvilan ympärille on rakennettu Hegnhuset-rakennus, jossa on muun muassa koulutustiloja. Saarella on tehty muitakin muutoksia. Saareen on rakennettu muun muassa muistomerkki, johon on kaiverrettu uhrien nimet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme