Mainos
Mainos

KUVAT: Ranskalaisvankilasta kohu – vangit leveilevät Facebookissa rahoilla ja huumeilla

Ranskassa on noussut kohu Facebook-sivustosta, jossa irvaillaan Marseillen lähistöllä sijaitsevan Baumettesin vankilan oloille. Sivun kuvissa Baumettesin vangit esittelevät rahatukkuja, kännyköitä, huumeita ja näyttävät kaikin puolin nauttivan olostaan. 

Vankilaolot kiusalliseen valoon saava MDR Baumettes (vapaasti suomennettuna ”Heh, Baumettes”) -sivusto ehti kerätä liki 5000 tykkääjää ennen kuin se suljettiin.

Ranskan viranomaisia sivusto ei kuitenkaan naurattanut. Tapauksesta onkin käynnistetty virallinen tutkimus sekä vankilan sisäinen tutkinta.

Vankilaviranomaisia edustavan Philippe Perronin mukaan FB-sivusto oli perustettu vankilan ulkopuolelta, sen perustajaa ei tiedetä. Paikallispoliitikot ovat olleet vankilakuvista raivoissaan.

– Rahatukkuja, puhelimia, onko se Baumettesin lomakeskus? Tämä on häpeällistä, Nizzan pormestari Christian Estrosi pauhasi.

Vartijoita edustavien ammattiliittojen mukaan kuvat kertovat vartijoiden ahdingosta.

– Tilanteesta on tullut mahdoton, kun yhtä vartijaa kohti on keskimäärin noin 130 vankia, CGT-ammattiyhdistystä edustava David Cucchietti kommentoi The Localissa.

– Ei voi puhua turvallisuudesta tai vartioinnista. Emme voi enää tutkia vankeja uuden vankilain artiklan perusteella, Force Ouvrière-ammattiliiton edustaja Catherine Forzi sanoi puolestaan ranskalaisen BFMTV:n haastattelussa.

Cucchiettin mukaan rahat ja huumeet eivät olekaan suurin vartijoiden huolenaihe.

– Ongelma on, että meitä ei ole tarpeeksi, olemme puhuneet tästä toistuvasti jo vuosia. He (vangit) eivät enää pelkää mitään ja meillä ei ole keinoja taistella vastaan. Tällä sivulla ei ole mitään uutta meille ja sille työlle mitä vartijat tekevät päivittäin. Tosiasia on, että vangit ovat omillaan, Cucchietti totesi BMFTV:lle.

– Kännyköiden, rahojen ja huumeiden sijaan meitä huolettavatkin erityisesti vankilaan tulevat veitset.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme