Mainos
Mainos

KUVAT: Ranskassa odotetaan supernousuvettä – surffaajat ottavat ilon irti

Englannin kanaalin ja Pohjanmeren rannoilla varaudutaan tänään jälleen poikkeuksellisen voimakkaaseen vuorovesi-ilmiöön.

Kuun ja Auringon yhteisvaikutuksesta nousuveden ennustetaan nousevan jopa yli 14 metriin.  Lainelautailijat ja melojat Ranskassa ja Englannissa ovat jo ottaneet ilon irti ilmiöstä.  

Nousuveden odotetaan olevan huipussaan myöhään illalla Suomen aikaa. Ranskan viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä pysymään tarpeeksi etäällä, sillä nopeasti etenevää tulvavuoksea ei ehdi juoksemalla pakoon.  

Jo eilen Pohjois-Ranskassa tuhansia ihmisiä kokoontui muun muassa Mont Saint-Michelin luostarisaaren edustalle todistamaan ilmiötä. Vedenkorkeus jäi kuitenkin odotetusta ennätyksestä.  

Toistuva ilmiö

Normandian rannikko on yksi paikoista, joissa vuoroveden vaihtelu on normaalistikin maailman voimakkainta. Vuoroveden arvioidaan nousevan poikkeuksellisen korkealle myös Britannian ja Hollannin rannikoilla.  

Ilmiötä on kutsuttu "vuosisadan nousuvedeksi", vaikka poikkeuksellisen voimakas vuoroveden vaihtelu toistuu todellisuudessa aina 18 vuoden välein.  

Auringon ja kiertoradallaan lähellä Maata olevan Kuun osuminen samalle linjalle Maan kanssa aiheutti myös eilisen auringonpimennyksen, jota voitiin ihailla osittaisena myös Suomessa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme