Mainos
Mainos

KUVAT: Sydneyn panttivankeja noin 40

Australian suurimman kaupungin Sydneyn keskustassa sijaitsevaan kahvilaan on hyökätty ja sen työntekijät ja asiakkaat on otettu panttivangeiksi.

Kahvilan omistava Lindt Australia kertoo Reutersin mukaan, että kahvilassa oli 10 työntekijää ja noin 30 asiakasta.  

Paikallisen Channel 7-TV-kanavan välittämän suoran lähetyksen perusteella kolme panttivankia, yksi kahvilan työntekijä ja kaksi asiakasta, on päässyt tai päästetty pois kahvilasta. TV-kuvassa kolmikko juoksee pois paikalta. Poliisi ei ole vahvistanut panttivankien asiaa.

Paikalla otetuissa kuvissa näkyy, kuinka kahvilan työntekijä ja asiakas ovat painautuneina ikkunaa vasten ja pitävät ikkunassa mustaa lippua.   

Australianin haastatteleman asiantuntijan mukaan kahvilan ikkunassa pidettävä lippu on yleinen islaminuskoa ilmentävä lippu, jota Guardianin mukaan käyttävät myös jotkut jihadistiryhmittymistä.

Se ei kuitenkaan ole sama lippu, jota äärijärjestö Isis usein käyttää. Lipun tekstissä lukee "Ei ole muuta jumalaa kuin Allah; Mohammed on Allahin viestintuoja."  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme