Mainos
Mainos

Kuvat: Trumpin vastustajat suuntaamassa kadulle myös viikonloppuna – Trump pyysi Obamaa ja Clintonia apuun

Yhdysvaltain presidentinvaalit voittanut Donald Trump syyttää mediaa eri puolilla maata puhjenneista mielenosoituksista, joissa on protestoitu hänen valintaansa vastaan. Protestimarsseja on suunnitteilla myös viikonlopuksi.

– Olen juuri käynyt hyvin avoimen ja menestyksekkään presidentinvaalikampanjan. Nyt median masinoimat ammattiprotestoijat osoittavat mieltään. Erittäin epäreilua, Donald Trump tviittasi.

Jo aiemmin Trumpin kampanjaa johtanut Kellyanne Conway vaati presidentti Barack Obamaa ja demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia puuttumaan asiaan.

"Luvassa on neljä vastarinnan vuotta"

Baltimoressa kolmisensataa ihmistä osoitti mieltään vaalitulosta vastaan. Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa ilmoitettiin, ettei Trump koskaan tule olemaan heidän presidenttinsä.

– Me vain näytämme, millaiset neljä vuotta on tulossa. Luvassa on neljä vastarinnan vuotta, opiskelija Kaila Philo, 21, uhosi Baltimore Sun -lehdelle.

Mielenosoittajat lähtivät kaduille muun muassa New Yorkissa, Chicagossa, Denverissä ja Dallasissa.

Protestit ovat sujuneet pääosin rauhallisesti, mutta ainakin Portlandissa protesti meni hulinoinniksi, ja mielenosoittajat rikkoivat kauppojen näyteikkunoita ja tärvelivät omaisuutta. 

Lisää marsseja viikonlopuksi 

Mielenilmaukset sujuivat Yhdysvalloissa eilen melko rauhallisesti. Poliisi on kuitenkin ottanut joitakin ihmisiä kiinni.

Protestimarsseja on suunnitteilla USA:ssa myös viikonlopuksi.

Länsirannikolla jyrkimmät mielenosoittajat ovat nostaneet esiin ajatuksen Kalifornian itsenäistymisestä. Kaliforniassa Trump hävisi demokraattien ehdokkaalle Hillary Clintonille presidentinvaaleissa noin 2,5 miljoonalla äänellä. Clinton keräsi niin ikään isomman koko maan äänimäärän kuin Trump, mutta osavaltioiden valitsijamiehistä Trump sai selvän enemmistön. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme