Mainos
Mainos

Kuvat: Ukrainan vaalit sujuivat hyvin – paitsi että Chewbacca pidätettiin

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin mukaan Ukrainassa järjestettiin viikonloppuna onnistuneet paikallisvaalit. Etyjin maanantaina antaman lausunnon mukaan vaalit järjestettiin hyvin ja ne olivat demokraattiset.

Kritiikkiä järjestö antoi lähinnä oligarkkien liiallisesta vallasta politiikassa ja lainsäädännön tarpeettomasta monimutkaisuudesta.

Ovensuukyselyjen mukaan presidentti Petro Poroshenkon Solidaarisuus-puolue menestyi hyvin maan keski- ja länsiosissa. Mitä lähemmäs Itä-Ukrainaa mentiin, sitä paremmin Venäjä-mieliset tai populistiset puolueet menestyivät. 

Vaalien räikein epäkohta oli Mariupolin satamakaupungin vaalihuoneistojen pysyminen suljettuna. Mariupolissa on noin puoli miljoonaa asukasta.

Myös Odessassa nähtiin hieman erikoinen välikohtaus, kun äänestyspaikalle pyrkinyt Chewbacca-asuinen mies pidätettiin, kertoo Guardian.

Pidätyksen syyksi kerrottiin muun muassa se, että Chewbaccalla ei ollut mukanaan henkilötodistusta.

Chewbacca kertoi olleensa Odessassa tukemassa Darth Vaderia, joka on ollut useasti ehdolla Ukrainan eri vaaleissa.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme