Mainos
Mainos

Kuvat: Vauva menetti silmänsä tykistöiskussa – pysäyttävä näky on saanut ihmiset peittämään toisen silmänsä tuen osoituksena

Tykistöiskussa kaksi kuukautta sitten silmänsä menettäneestä vauvasta on muodostunut symboli Syyrian kärsimyksille. Tukea osoittaakseen ihmiset peittävät sosiaalisen median julkaisuissaan toisen silmänsä.

Karim Abdel Rahman menetti kuukauden ikäisenä lokakuussa vasemman silmänsä hallituksen joukkojen tykistöiskussa Itä-Ghoutassa lähellä Damaskosta. Pysäyttävät kuvat vauvasta ovat levinneet laajasti sosiaalisessa mediassa ”solidaarisuutta Karimille” -aihetunnisteella (#SolidarityWithKarim), ja kampanjaan ovat ottaneet osaa tavallisten ihmisten lisäksi julkisuuden henkilöt poliitikoista urheilijoihin.

Itä-Ghouta on yksi harvoista kapinallisten hallussa edelleen olevista alueista Syyriassa. Hallituksen joukot ovat piirittäneet 400 000 asukkaan kaupunkia vuodesta 2013, minkä seurauksena sinne ei ole saatu toimitettua säännöllistä ruoka- ja lääkeapua.

– Tätä tarkoitamme, kun varoitamme (YK:n turvallisuusneuvostossa) että toimettomuus aiheuttaa lisää ihmiskuolemia, enemmän koulujen pommituksia ja enemmän arpeutuneita lapsia. Itä-Ghoutan pommittamisen ja piirityksen täytyy loppua, Ison-Britannian YK-lähettiläs Matthew Rycroft kirjoittaa Twitterissä.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea kuvailee Damaskoksen suuralueen humanitääristä tilannetta kriittiseksi.

– Ghoutan lasten kokemia kärsimyksiä ei saata edes kuvitella. Karimin tapaus on yksi niistä monista, jotka olisi voitu estää. Hän joutuu tulemaan toimeen vammojensa kanssa loppuelämänsä, avustusjärjestöjen UOSSM-yhteenliittymän puheenjohtaja Ghanem Tayara kommentoi.

 – Kansainvälisen yhteisön pitäisi hävetä, että tällaisen annetaan tapahtua ilman rangaistusta. Tämän täytyy loppua nyt!

Yllä: Libanonin pääministeri Saad Hariri.

Yllä: Ranskalainen jalkapallotähti Franck Ribery.

Yllä: Turkin Punaisen puolikuun kuvat syyrialaisista orvoista.

Sosiaalisessa mediassa Syyrian sodan symboleiksi ovat nousseet tätä ennen muun muassa kuvat kolmevuotiaan Aylan Kurdin ruumista rantahiekassa, ja ambulanssissa verisenä ja tyhjäkatseisena istuvasta kolmevuotiaasta Omran Daqneeshista.

Syyrian lähes seitsenvuotisessa sisällissodassa on kuollut reilusti yli 300 000 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme