Mainos
Mainos

Kuvat: Venäjän jättiläissukellusvene seilasi Tanskan edustalla – alus lähes Tallinnan-laivan mittainen

Maailman suurin ydinsukellusvene, venäläinen Dmitri Donskoi, seilasi perjantaina Tanskan Korsörin edustalla. 172-metrinen sukellusvene oli matkalla Pietariin, missä se osallistuu Venäjän laivaston päivän juhlallisuuksiin, mutta Venäjän laivasto on vanhempi – se vietti viime vuonna 320-vuotisjuhlaansa.  Juhlaparaati pidetään heinäkuun lopulla.

Jättisukellusvene on vain noin kymmenen metriä lyhyempi kuin Tallinnan ja Helsingin väliä matkaava Viking XPRS -laiva. Dmitri Donskoi ei ole tiettävästi koskaan aiemmin ollut liikkeellä Itämerellä.

Barents Observer -julkaisun mukaan sukellusvene seilasi Iso-Beltin salmen kohdalla veden pinnalla.

Esimerkiksi Juutinrauma on hyvin matala vesiväylä.

Juttua korjattu 25.7.2017. klo 16.10. Jutussa mainitaan virheellisesti, että sukellusvene osallistuisi Pietarissa Venäjän laivaston satavuotisjuhlaan. Sukellusvene osallistuu Pietarissa Venäjän laivaston päivän juhlallisuuksiin, mutta Venäjän laivasto on vanhempi – se vietti viime vuonna 320-vuotisjuhlaansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme